Zucchini - & köttfärsgratäng LCHF

Vaknade relativt tidigt idag och redan klockan 9 var jag uppstigen! Rekord för mig just nu eftersom jag sovit betydligt längre den senaste tiden. Satte igång första maskinen tvätt klockan 10 och fick ha på mig gummistövlar då snön täckte stora delar av vägen till tvätthuset. Det höll mig aktiverad ett tag då jag nu ska starta med periodisk fasta som låter jättehemskt men som i själva verket inte är farligt alls. Det betyder att man fasta kroppen i typ 16-18 timmar och äter kanske bara 2 gånger om dagen istället för 3. Så jag åt ett litet ägg idag på morgonen för jag svalt typ men imorgon ska jag börjar på allvar. Jag kommer "fasta" till klockan 12 och sen äta en bra lunch för att sedan äta middag runt 18-19 tiden för att sedan inte äta förens klockan 12 nästa dag. Detta behöver man inte göra varje dag men 2-3 gånger i veckan är bra för kroppen har jag hört. Sen återstår det att se om jag orkar med det men  kan återkomma om detta. 
 
Är inne på min 9:de arbetsdag i rad nu. Bara 4 dagar kvar sen är jag ledig i helgen vilket ska bli skönt. Då blir det att fira lillskrutt Saga och pappa som båda fyller år nu i dagarna. 
 
Gjorde en god Zucchiniköttfärs-rätt. Vet inte vad jag ska kalla den men namnet säger en hel del!
 
Jag kör inte på mått om när jag hittar på egna recept och sen är det olika hur många portioner man vill göra. Jag gjorde 3 portioner. En åt jag på kvällen, andra portionen dagen efter det och en är i frysen. De är lite mer rejäla portioner (inte jättestora!) som jag äter till lunch där portionstorleken ska vara som störst. 
 
Ingredienser:
Köttfärs av något slag
Lök
Krossade tomter (typ ett halv paket)
Ost
Zucchini (ca 2 st)
Cream Bonjour eller vad de nu heter, tog den med vitlök
Smör att steka med
 
Gör såhär:
Bryn lök och köttfärs tillsammans. Lägg ner krossade tomater och låt puttra.
Ta bort köttfärsen från plattan och låt vila medans du gör det andra.
Hylva zucchini med en osthyvel och lägg de första i en form. Lägg Cream B. över det( Här la jag hela paketet i men det går även att spara till nästa lager)
Lägg ner första lagret av köttfärsen. På köttfärsen lägger du fler hyvlade zucchinibitar och forstätter så. På toppen kan du lägga lite riven ost och sen är det bara in i ugnen i ca 15-20 på 200 grader. Går också att utgå efter hur mycket osten har smält. 
 
Jättegott men nästa gång ska jag krydda till det lite extra med något, typ chili. 
 
dålig bild men va fan, ska skärpa mig tills nästa gång!! 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0